Title Image

Hatékonyság és kapacitás-bővítés az ipari hulladékfeldolgozásban a Design Kft-nél

Hatékonyság és kapacitás-bővítés az ipari hulladékfeldolgozásban a Design Kft-nél

Kedvezményezett: DESIGN Hulladékgazdálkodási Kft.

Projekt címe: Hatékonyság és kapacitás-bővítés az ipari hulladékfeldolgozásban a Design Kft-nél

A fejlesztés célja:  Kapacitás-bővítés és hatékonyság javítás

Szerződött támogatás összege: 61 807 241,- Ft

Támogatás intenzitása: 70 %

Projektünk keretében az alábbi célterületek fejlesztése történik:

  • Új eszközök, gépek beszerzése
  • Általános (rezsi) költségek
  • Forgóeszköz vásárlás

 

1.a) 3 db új HYSTER 3,5 tonnás targoncákkal a kibővült hulladékkezelő telepünket kívánjuk új, korszerű anyagmozgató eszközökkel ellátni. A targoncák a hagyományos villaemelőn kívül rendelkeznek hordófogó és fordító kiegészítőkkel is.

1.b) Pelletáló berendezés A DESIGN Kft saját fejlesztésű terméke a DESIKON talajkondicionáló, amely növényi hamuból készítve jelentősen növeli a talaj termőképességét valamint fizikai és kémiai állapotát, tipikusan a savanyú kémhatású talajok talajkondicionáló szere. Jelenleg por alakban értékesítjük, a pelletáló berendezéssel a DESIKON pellet formában is előállítható, mely révén a termőföldekre történő kiszállítása és kijuttatása lényegesen egyszerűbb és kezelhetőbb lesz.

1.c) Egytengelyes nagyteljesítményű aprító berendezés telepítésével a meglévő RDF gyártó és hulladék feldolgozó technológiánkat korszerűsítjük. Az új berendezéssel a jelenlegi technológiai sort tudjuk korszerűsíteni, mely során nagyobb teljesítményt és szélesebb alkalmazhatóságot tudunk biztosítani az előállított hulladékokra és termékekre.

2.) A begyűjtött hulladék ártalmatlanításához, feldolgozáshoz alkalmazott technológia jelentős villamos áram-felhasználással jár, ezen rezsiköltségek kisebb részét tudjuk elszámolni a konstrukcióban.

3.)  A tevékenységünkből és az alkalmazott technológiákból kifolyólag nagy szerepet játszik a környezet és a munkavállalók védelme. Emiatt éves szinten több tízmillió forintot költünk egyéni munka- és védőruházatra, védőeszközökre és göngyölegre is. Az előírásoknak megfelelő göngyölegek nagy része az összegyűjtött hulladékokkal együtt kerül megsemmisítésre.

A projekt tényleges befejezésének dátuma:           2021.08.04

A projekt azonosító száma:                                                    GINOP-1.2.8-20-2020-02232